Konyha

3 mennyeien krémes, jeges reggeli forró napokra

Nem muszáj ebéd utánra halasztanunk a jégkrémevést, indíthatjuk rögtön egy fagyos fogással a napot, és még attól sem kell félnünk, hogy egészségtelenül étkezünk.

Ki mondta, hogy a reggeli nem lehet jeges, és a jégkrém nem lehet egészséges? A melegben igazán jólesnek a hűsítő finomságok, és egy kis kreativitással különleges reggeliket varázsolhatunk az asztalra saját magunk és az egész család örömére. A következő receptekben mindent megtalálunk, amire szükségünk van ahhoz, hogy vidáman induljon a nap. Elkészíthetjük őket, ahogy le vannak írva, és használhatjuk őket inspirációnak, hogy megalkossuk a saját ízlésünknek leginkább megfelelő reggelit.

 

Banános avokádópuding

Hozzávalók

1 nagy érett, fagyasztott banán, apróra vágva

½ közepes, érett, fagyasztott avokádó apróra vágva

2/3 csésze krémes natúrjoghurt/kókusztejszín

¼ teáskanál vaníliakivonat (opcionális)

1 csipetnyi fahéj (opcionális)

Az összetevőket turmixgépben turmixoljuk össze, és már fogyaszthatjuk is.

 

unsplash.com/Brenda Godinez

unsplash.com/Brenda Godinez

Sárgadinnyés smoothie

Hozzávalók

1 fél, fagyasztott sárgadinnye aprítva

½ csésze krémes natúrjoghurt/kókusztejszín

¼ csésze cukrozatlan mandulatej

¼ teáskanál vaníliakivonat

1 evőkanál chiamag

2 evőkanál pisztácia, apróra vágva

Ahogy az előző receptnél, úgy itt sem kell mást tennünk, mint összeturmixolnunk.

 

Áfonyás szelet

Hozzávalók

½ csésze krémes natúrjoghurt/kókusztejszín

1 teáskanál méz/növényi szirup

1/4 teáskanál vanília kivonat

1/4 bögre áfonya (frissen vagy fagyasztva)

1 evőkanál kókuszreszelék

5 szem durvára vágott mandula

Elkészítés

1. Béleljünk ki papírral egy zárható edényt, amit be tudunk majd tenni a fagyasztóba.

2. Egy tálban keverjük össze a joghurtot, a mézet és a vaníliakivonatot. Egyenletesen oszlassuk el az edényben, a tetejét áfonyával, kókuszreszelékkel és mandulával díszítsük.

3. Fedjük le és tegyük be a fagyasztóba néhány órára, amíg megszilárdul.

4. Kis darabokra törve fogyaszthatjuk.