Most kezdődött hazai dinnyék szezonja, így még az áruk sem a legbarátibb. Ezért is nagy bosszúság az, ha ízetlen gyümölcsöt sikerül haza vinni, pláne ha úgy 5-6 kilós. De nincs baj, ha így jártunk akkor készítsünk belőle jégkockát. Csak ki kell magozni a dinnyehúst és turmixba tenni. Ezután öntsük jégkocka tartóba és tegyük a fagyasztóba. Remek és ízletes hűsítője lesz limonádéknak, jeges teáknak vagy gyümölcsleveknek.
Dinnye (Fotó: illusztráció Pexels.com)
Másik lehetőség, ha már kimagoztuk és turmixba tettük a dinnyét az, ha dobunk hozzá két szem sárgabarackot, egy teáskanál mézet és egy csipet fahéjat. Alaposan turmixoljuk össze. Kiváló hűsítő ital, amely hűtőben 1-2 napig eláll.
Ha nem akarunk a magozással és turmixolással időt tölteni, az se baj. Csak vágjuk kockákra a dinnyehúst és tegyük egy mély tálba. Keverjünk össze 4 evőkanál mézet egy fél citrom levével és egy csipet fahéjjal. Ezzel az öntettel locsoljuk meg a dinnyénket. Ha nagyon ínyencek akarunk lenni, akkor megszórhatjuk még apróra vágott mentával is.