Konyha

Mozzarella nagyhatalom leszünk?

Akár 12 tonna sajtot is lehet majd naponta készíteni a Komárom mellett épülő üzemben.

Nem csak az európai országokban, hazánkban is nagyon népszerű az Olaszországból származó sajt, a mozzarella. Nyáron különösen kedvelt a grillpartikon, semleges íze miatt számos módon szeretik felhasználni, magam leginkább szendvicsekben szeretem. De gyakran használják az éttermekben, illetve a háziasszonyok is tésztaételekhez, salátákhoz. Nemsokára akár egy új márkájú hazai mozzarellából is elkészítheted majd például a család pizzáját. Ugyanis Komárom városához közel, Bartusekpusztán létesít egy modern tejfeldolgozó, sajtkészítő üzemet a Komáromi Mezőgazdasági Zrt. A tervek szerint a zöldmezős beruházással épülő intézményben naponta százezer liter tejet dolgoz majd fel a legkorszerűbb berendezésekkel, emellett gyárban 32 új munkahely jön létre adta hírül az MTI.

Fotó: www.shutterstock.com

Fotó: www.shutterstock.com

A sajthoz szükséges tejmennyiség 50%-át az agrár cég saját termelése fedezi, elképzelésük szerint az elkészült mozzarellát az induláskor teljes egészében „hazájába” Olaszországba exportálják. A termék 10 és 100 grammos formában lakossági fogyasztásra alkalmas, illetve egy és háromkilós hasábokban nagyüzemi pizzakészítésre használható. A komáromi vállalat nem zárta ki a lehetőségét annak, hogy távolabbi jövőben saját sajtmárkát hozzon létre, ezzel is erősítve a hazai sajtok kínálatát.

Fotó: www.shutterstock.com

Fotó: www.shutterstock.com