Konyha

A magyar pezsgők az élre törtek

Kiválóan szerepeltek a hazai italaink a Champagne és Pezsgő Világbajnokságon (CSWWC)

Azt szokták mondani, hogy a pezsgő tipikusan az ünnepi alkalmak itala, akkor bizony volt mit ünnepelnie azoknak a magyar pincészeteknek, akik elismerésben részesültek a legrangosabb nemzetközi pezsgőversenyen, a Champagne és Pezsgő Világbajnokságon (CSWWC). A verseny vállalt célja, hogy csak és kizárólag a legjobbak italokat részesítse elismerésben, így ezen a megmérettetésen mindössze arany és ezüstérmeket osztanak, a képzeletbeli dobogónak nincs több foka. Ebből is érezhető, hogy akinek a termékét itt kiemelik az tényleg egyedülállót alkotott.

Fotó: www.shutterstock.com

Fotó: www.shutterstock.com

Ezért különösen büszkék lehetünk, hogy nemzetünkből a somlói Kreinbacher Birtok és a Carassia – Kárászteleki Pezsgőpincészet, illetve a Törley Pezsgőpincészet is arany, illetve ezüstérmeket szerzett a pezsgők legelismertebb versenyén.
A somlói Kreinbacher Birtok a Brut Classic 2015 Magnumal érdemelte ki az elsőséget, míg Kárászteleki Pezsgőpincészet a Carassia Classic Brut italával lett kategóriája legjobbja, emellett mindkét pincészet ezüstérmeket is begyűjtött. A Törley Pezsgőpincészet pedig 2015-ös François President Rosé Brut tételével vált az ezüstéremre érdemesnek.

Fotó: www.shutterstock.com

Fotó: www.shutterstock.com