Az őszibarack méltatlanul mellőzött gyümölcs, főleg befőttnek teszik el, pedig számos finom édesség készülhet belőle. Például ez a hihetetlenül gyorsan tálalható, páratlanul finom barackos pite, amelyet nem csak vendégvárónak ajánlunk, hanem remek desszert vasárnapi ebéd után.
Illusztráció (Fotó: Unsplash)
Hozzávalók:
3 tojás, 12 dkg cukor, 15 dkg darált dió, 1 teáskanál vanília aroma, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1 doboz habtejszín, 1,5 kg őszibarack.
Elkészítése:
1. A tojások fehérjét felverjük habbá. Amikor félkemény betesszük a cukrot kanalanként és tovább verjük.
2. Ezután bele tesszük a tojások sárgáját egyenként és szintén tovább verjük a habot.
3. Belekeverjük a szódabikarbónát.
4. Óvatosan belekeverjük egy szilikon lapát segítségével a darált diót és a vanília aromát.
5. Sütőpapírral bélel tepsibe tesszük.
6. 170 fokon 30 percig sütjük.
7. Amikor már kéz melegre hűlt, ráhalmozzuk a felszeletelt őszibarackot.
8. Felvert tejszínhabbal tálaljuk.