Konyha

Nyári szuper gyors vendégváró: barackos pite

Pillanatok alatt elkészíthető nyári vendégváró az őszibarackos pite. Ráadásul a gyümölcs vitamin-tartalma is megmarad, mert nem sütjük meg, így egészségesebb is.

Az őszibarack méltatlanul mellőzött gyümölcs, főleg befőttnek teszik el, pedig számos finom édesség készülhet belőle. Például ez a hihetetlenül gyorsan tálalható, páratlanul finom barackos pite, amelyet nem csak vendégvárónak ajánlunk, hanem remek desszert vasárnapi ebéd után.

Illusztráció (Fotó: Unsplash)

Hozzávalók: 

3 tojás, 12 dkg cukor, 15 dkg darált dió, 1 teáskanál vanília aroma, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1 doboz habtejszín, 1,5 kg őszibarack.

Elkészítése:

1. A tojások fehérjét felverjük habbá. Amikor félkemény betesszük a cukrot kanalanként és tovább verjük.

2. Ezután bele tesszük a tojások sárgáját egyenként és szintén tovább verjük a habot.

3. Belekeverjük a szódabikarbónát.

4. Óvatosan belekeverjük egy szilikon lapát segítségével a darált diót és a vanília aromát.

5. Sütőpapírral bélel tepsibe tesszük.

6. 170 fokon 30 percig sütjük.

7. Amikor már kéz melegre hűlt, ráhalmozzuk a felszeletelt őszibarackot.

8. Felvert tejszínhabbal tálaljuk.