Konyha

Rebeka büszkeségei: hat tesó és a latte art technológia

Minden évben megrendezi a Starbucks a nemzetközi Barista Championship-et, ahol tehetséges kávékészítők mérik össze tudásukat. A magyarországi selejtező nyertese Londonban képviselheti hazánkat a döntőben.

Egy finom kávé egyik legfontosabb alkotóeleme az a figyelmesség, amellyel a jó barista áll a kávékészítéshez. Nem elég csak egyszerűen a receptet követni, hiszen a megfelelő pörkölés, a minőségi alkotóelemek összhangja, és az odafigyelés teszi valódi élménnyé a kávézást.

Hat tesó és a latte art technológia

A Starbucks barista világbajnokság elődöntőit Európa, Afrika és a Közel-Kelet országaiban rendezik meg, a budapesti fordulóra ezúttal július 16-án, a Duna Plázában került sor, ahol a baristák három körben mutatták be tudásukat. Először a tökéletes latte artot, majd a kávéfajtákról szóló szakmai tudást tesztelte a szakértőkből álló zsűri. A harmadik, szituációs feladatnál kreativitásra van szükség, itt előre megadott alapanyagokból kellett egyedi kávékülönlegességet készíteni.

Fotó: Starbucks

Fotó: Starbucks

A négy versenyző közül szoros versenyben Pap Rebeka nyerte el a jogot, hogy képviselje hazánkat a világdöntőben. Rebeka a Westend Terrace csapatából érkezett, és hat testvére mellett latte art technikájára büszke leginkább. A novemberi londoni döntőben a világszerte megrendezett selejtezők győzteseivel kell összemérnie tudását, hogy ő legyen 2019 barista
bajnoka.

A verseny résztvevői saját megoldásokkal indultak a bajnokságon.

Ezt te is elkészítheted!

A különleges és izgalmas receptek otthon is könnyedén elkészíthetők. A „Chocolate Dream Cloud” italkülönlegesség hozzávalói például, a Starbucks receptúrája szerint:

60 ml mokka
1 adag jég
kb. 1 dl tejszín
dupla shot espresso
150 ml 1,5%-os tejből készült hideg tejhab
csokoládészórás a tetejére.

A tökéletes eredményhez elég a pohárba tenni a mokkát, ezután következik az espresso. A hozzávalók összekeverése után következik a tejszín, majd egy adag jég úgy, hogy a pohár mindössze a kétharmadáig legyen tele. Zárásként a tejhab és csokiszórás kerül a koktél tetejére.