Konyha

Savanyú uborkát a rántottába? Igen!

Íme egy gyors, könnyű és laktató recept arra az esetre, ha a hőségben nem szeretnél hosszabb ideig a tűzhely előtt „melegedni”.

Talán nem is gondolnád, milyen különlegessé és frissé tud tenni egy egyszerű rántottát is, ha csavarsz egyet a hozzávalók listáján. Aki még nem próbált a rántottába savanyú uborkát belesütni, az feltétlenül próbálja ki. Az alábbi recept nem bonyolult, és a hozzávalókért sem kell boltba menned valószínűleg… Ráadásul ilyen meleg időben reggelire, ebédre vagy akár vacsorára is megfelel.

Hozzávalók 2 személyre:

– kevés olaj vagy zsír
– 4 tojás felverve, sózva (tojásonként 1 csipet)
– 1 közepes paradicsom (kockára vágva), de lehet 3-4 félbevágott koktélparadicsom is
– 1 nagyobb darab savanyú uborka (kockára vágva)
– 1 közepes fej vöröshagyma (kockára vágva)
– fűszerpaprika (ha elkészült, szórd a tetejére – de el is hagyható)

Fotó: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A zsiradékot felhevíted (ne füstöljön), megpárolod rajta a felkockázott hozzávalókat. Az sem baj, ha picit megpirul. Ehhez nem kell több, mint néhány perc. Amikor a paradicsom már elkezd szétesni, akkor egy szűrőn keresztül öntsd rá a felvert, sózott tojást. Közepes lángon süsd össze. Ez a típusú rántotta akkor az igazi, ha nem sütöd teljesen szárazra. Szórd meg a tetejét jóféle fűszerpaprikával, és már készen is van. Ne hagyd kihűlni!