×

Konyha

A legegyszerűbb tészta, a legfinomabb ízekkel

Ki akar nyáron órákat a tűzhely mellett állni? Ilyenkor kerülnek elő a villámgyors ételek receptjei. Az olaszos tészta pont ilyen. Pár perc alatt akár egy nagyobb társaság számára is elegendő ételt készíthetünk.

A tésztaételekben az a jó, hogy amíg a tészta megfő, addig elkészíthetjük a feltétet. De rugaszkodjunk el kicsit a túrós, lekváros, sajtos, mákos vagy paradicsomos verziótól. Sokkal jobb az olaszos ízvilága? a bazsalikom és a parmezán. Bár a parmezán sajt helyett használhatunk cheddar vagy akár nagylyukú sajtot is. Mindegyikkel nagyon finom lesz.

A legjobb és legegyszerűbb olasz tésztaétel nem áll másból, mint jóféle spagetti tésztából, olívaolajból és fokhagymából. Nagyjából annyi az egész, hogy az olajat megízesítjük a fokhagymával és az al dentére főzött tésztát beleforgatjuk. Nem bonyolultabb az olaszos tészta receptje sem és sokkal több hozzávaló sem szükséges. Ráadásul pénztárcabarát étel. Ráadásul gluténmentes tésztából – mondjuk kukorica tésztából – is elkészíthető.

Amennyire egyszerű, annyira finom ez a tészta étel. Fotó: shutterstock/Brent Hofacker

Amennyire egyszerű, annyira finom ez a tészta étel. Fotó: shutterstock/Brent Hofacker

Hozzávalók:

fél csomag jó minőségű spagetti tészta, 10 dkg vaj, egy csokor bazsalikom, só, 4-5 gerezd fokhagyma, 15 dkg sajt – ízlés szerint

Elkészítése:

  • A spagetti tésztát sós vízben kifőzzük.
  • Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat.
  • Bele tesszük a felaprított bazsalikomot és átforgatjuk.
  • Bele tesszük az összezúzott fokhagymát és ezzel is átforgatjuk.
  • A lecsöpögtetett tésztát beleforgatjuk a vajba.
  • Tálaláskor bőven megszórjuk reszelt parmezán sajttal.
  • Forrón tálaljuk.