A tésztaételekben az a jó, hogy amíg a tészta megfő, addig elkészíthetjük a feltétet. De rugaszkodjunk el kicsit a túrós, lekváros, sajtos, mákos vagy paradicsomos verziótól. Sokkal jobb az olaszos ízvilága? a bazsalikom és a parmezán. Bár a parmezán sajt helyett használhatunk cheddar vagy akár nagylyukú sajtot is. Mindegyikkel nagyon finom lesz.
A legjobb és legegyszerűbb olasz tésztaétel nem áll másból, mint jóféle spagetti tésztából, olívaolajból és fokhagymából. Nagyjából annyi az egész, hogy az olajat megízesítjük a fokhagymával és az al dentére főzött tésztát beleforgatjuk. Nem bonyolultabb az olaszos tészta receptje sem és sokkal több hozzávaló sem szükséges. Ráadásul pénztárcabarát étel. Ráadásul gluténmentes tésztából – mondjuk kukorica tésztából – is elkészíthető.

Amennyire egyszerű, annyira finom ez a tészta étel. Fotó: shutterstock/Brent Hofacker
Hozzávalók:
fél csomag jó minőségű spagetti tészta, 10 dkg vaj, egy csokor bazsalikom, só, 4-5 gerezd fokhagyma, 15 dkg sajt – ízlés szerint
Elkészítése:
- A spagetti tésztát sós vízben kifőzzük.
- Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat.
- Bele tesszük a felaprított bazsalikomot és átforgatjuk.
- Bele tesszük az összezúzott fokhagymát és ezzel is átforgatjuk.
- A lecsöpögtetett tésztát beleforgatjuk a vajba.
- Tálaláskor bőven megszórjuk reszelt parmezán sajttal.
- Forrón tálaljuk.