Ha valóban kávé ízű, igazi fagyira vágyunk, érdemes otthon elkészíteni. Nem olyan bonyolult mutatvány, cserébe olyan hideg édességünk lesz, amelyben csak az lesz, amit mi belerakunk. Semmi színezék és mesterséges anyag. A cukrot akár helyettesíthetjük alternatív édesítőkkel. Úgy még egészségesebb lesz.
A kávés fagyi hűsítő élmény, amely éberen is tart. Fotó: shutterstock/Bartosz Luczak
Hozzávalók:
3 dl erős feketekávé, 2 evőkanál kockacukor, 1 csomag vaníliás cukor, 30 dkg porcukor, 3 tojás sárgája, 0,5 liter tejszín.
Elkészítése:
- A kávét összekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral.
- Egy kis lábasban sűrűre forraljuk.
- A tojások sárgáját elkeverjük a porcukorral, majd hozzá öntjük a tejszínt.
- Gőz fölött addig melegítjük folyton keverve, amíg sűrű lesz.
- Beleöntjük a kávét és alaposan elkeverjük.
- Fagylaltgépben kihűtjük.
- Ha nincs gépünk, akkor mélyhűtőbe tesszük és félóránként megkeverjük addig, amíg fagylalt állagú lesz.
- Még finomabb lehet, ha tejszínhabbal tálaljuk.