×

Konyha

Az új paradicsom legjobb formája

Már lehet hazai paradicsomot kapni, valódi, napon érlelt darabokat. A kiskertekben ültetett növények is ontják már a piros bogyókat. Az ízük is más, kár is lenne elrontani főzéssel.

Már nagyon vártuk, hogy a kiskertben megérjenek a paradicsomok. A bolti, akkor is, ha hazai, valahogy nem volt olyan ízű, mint az igazi, napon érlelt terméseké. A napsütés és a gondoskodás fontos összetevője a harmonikus ízeknek. Azért, hogy a lehető legtöbb tápanyagot megőrizzük a paradicsomból, többnyire nyersen együk. A reggeli tojásrántotta elképzelhetetlen nélküle, és egyetlen salátából sem maradhat ki. De a legnagyobb kedvencünk a mozzarellás paradicsomsaláta. Az egyik legegyszerűbb saláta, amelyet ehetünk reggelire, ebédre, vagy vacsorára. Felszolgálhatjuk köretként is sült húsokhoz is.

A leggyorsabb és legegészségesebb saláta, napon érlelt paradicsomból. Fotó: shutterstock/Tiramisu Studio

A leggyorsabb és legegészségesebb saláta, napon érlelt paradicsomból. Fotó: shutterstock/Tiramisu Studio

Hozzávalók: 

3 édes közepes paradicsom, 2 mozzarella, 5-6 közepes bazsalikomlevél, 4 evőkanál extra szűz olívaolaj, fél csokor snidling, só, bors

Elkészítése:

  • Karikázzuk fel fél centis karikákra a paradicsomot.
  • Karikázzuk fel fél centis korongokra a mozzarellát.
  • Aprítsuk fel a bazsalikomleveleket pici darabokra.
  • Tegyük egy tányér aljára a mozzarellát.
  • Tegyünk minden sajt darabra egy karika paradicsomot. (Tehetjük körben rétegezve is.)
  • Sózzuk, borsozzuk.
  • Szórjuk rá a felaprított bazsalikomot.
  • Locsoljuk meg bőven olívaolajjal.