Már nagyon vártuk, hogy a kiskertben megérjenek a paradicsomok. A bolti, akkor is, ha hazai, valahogy nem volt olyan ízű, mint az igazi, napon érlelt terméseké. A napsütés és a gondoskodás fontos összetevője a harmonikus ízeknek. Azért, hogy a lehető legtöbb tápanyagot megőrizzük a paradicsomból, többnyire nyersen együk. A reggeli tojásrántotta elképzelhetetlen nélküle, és egyetlen salátából sem maradhat ki. De a legnagyobb kedvencünk a mozzarellás paradicsomsaláta. Az egyik legegyszerűbb saláta, amelyet ehetünk reggelire, ebédre, vagy vacsorára. Felszolgálhatjuk köretként is sült húsokhoz is.

A leggyorsabb és legegészségesebb saláta, napon érlelt paradicsomból. Fotó: shutterstock/Tiramisu Studio
Hozzávalók:
3 édes közepes paradicsom, 2 mozzarella, 5-6 közepes bazsalikomlevél, 4 evőkanál extra szűz olívaolaj, fél csokor snidling, só, bors
Elkészítése:
- Karikázzuk fel fél centis karikákra a paradicsomot.
- Karikázzuk fel fél centis korongokra a mozzarellát.
- Aprítsuk fel a bazsalikomleveleket pici darabokra.
- Tegyük egy tányér aljára a mozzarellát.
- Tegyünk minden sajt darabra egy karika paradicsomot. (Tehetjük körben rétegezve is.)
- Sózzuk, borsozzuk.
- Szórjuk rá a felaprított bazsalikomot.
- Locsoljuk meg bőven olívaolajjal.