Ha egy kicsit különlegesebb, ám nagyon nyárias fogással szeretnénk vacsoravendégeinket vagy csak saját családunkat meglepni, akkor tökéletes választás a citromos-bazsalikomos csirke barackos szósszal. Nem nagy munka elkészíteni, ám az ízek nagyon különlegesek lesznek. Készítsünk hozzá bármilyen friss salátát, vagy grillezett zöldségeket, például zellerkorongokat.
Gyorsan elkészül a különleges pácolású grill csirke. Fotó: shutterstock/Jacek Chabraszewsky
Hozzávalók:
6 csirkecomb, 4 citrom leve, 0,5 dl olíva olaj, 15-20 nagyobb bazsalikomlevél, 2 evőkanál méz, 40 dkg sárgabarack, 1 csokor snidling, 1 salátauborka, só, bors.
Elkészítése:
- A páchoz keverjünk össze három citrom levét a mézzel, olívaolajjal.
- Dobjuk bele felaprítva a bazsalikomlevelek felét és borsozzuk ízlés szerint.
- A csirkecombokat sózzuk be, majd tegyük bele a pácba és hagyjuk benne legalább egy fél napot.
- Tegyük a grillre és 8-10 perc alatt süssük barnára mindkét oldalát.
- Tegyük turmixba az összekockázott sárgabarackot és a szintén összekockázott uborkát.
- Dobjuk bele az apróra vágott snidlinget és a maradék felaprított bazsalikomlevelet.
- Öntsük rá egy citrom levét.
- Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
- Turmixoljuk össze.
- Kanalazzuk a grillezett csirke tetejére.