Konyha

Citromos-bazsalikomos grillcsirke barack szósszal

A nyár a grillezés szezonja is. Akár szabad tűzön, akár elektromos berendezéssel páratlanul finom ételek készülhetnek ilyen módon. Például citromos csirke barack szósszal.

Ha egy kicsit különlegesebb, ám nagyon nyárias fogással szeretnénk vacsoravendégeinket vagy csak saját családunkat meglepni, akkor tökéletes választás a citromos-bazsalikomos csirke barackos szósszal. Nem nagy munka elkészíteni, ám az ízek nagyon különlegesek lesznek. Készítsünk hozzá bármilyen friss salátát, vagy grillezett zöldségeket, például zellerkorongokat.

Gyorsan elkészül a különleges pácolású grill csirke. Fotó: shutterstock/Jacek Chabraszewsky

Gyorsan elkészül a különleges pácolású grill csirke. Fotó: shutterstock/Jacek Chabraszewsky

Hozzávalók: 

6 csirkecomb, 4 citrom leve, 0,5 dl olíva olaj, 15-20 nagyobb bazsalikomlevél, 2 evőkanál méz, 40 dkg sárgabarack, 1 csokor snidling, 1 salátauborka, só, bors.

Elkészítése: 

  • A páchoz keverjünk össze három citrom levét a mézzel, olívaolajjal.
  • Dobjuk bele felaprítva a bazsalikomlevelek felét és borsozzuk ízlés szerint.
  • A csirkecombokat sózzuk be, majd tegyük bele a pácba és hagyjuk benne legalább egy fél napot.
  • Tegyük a grillre és 8-10 perc alatt süssük barnára mindkét oldalát.
  • Tegyük turmixba az összekockázott sárgabarackot és a szintén összekockázott uborkát.
  • Dobjuk bele az apróra vágott snidlinget és a maradék felaprított bazsalikomlevelet.
  • Öntsük rá egy citrom levét.
  • Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  • Turmixoljuk össze.
  • Kanalazzuk a grillezett csirke tetejére.