Konyha

Az ősz első étele: petrezselymes palacsinta

A palacsinta önmagában finom édesség, de sósan elkészítve is remek főfogás lesz belőle. Miután még mindig terem a snidling, készítsünk belőle snidlinges, petrezselymes palacsintát. Remek főétel.

Gyors és laktató étel a palacsinta és akár dobozba is tehető, hogy magunkkal vigyük ebédre. Időtakarékos abból a szempontból is, hogy a palacsintát előre elkészíthetjük. Később pedig megtöltjük olyan töltelékkel, amilyennel csak akarjuk. Például a juhtúrós-spenótossal, amelynek receptje alapján elkészítjük a sós palacsintákat. De beletekerhetjük a nyár ízeit is.

A palacsintát elkészíthetjük úgy is, hogy megtöltve tűzálló tálba tesszük és megszórjuk reszelt sajttal kevert tejföllel. Sütőben ráolvasztjuk a sajtot. Tálalhatjuk fokhagymás tejföllel.

 

Egy kis nyári íz az ősz első napján. Fotó: shutterstock/Ahanov Michael

Egy kis nyári íz az ősz első napján. Fotó: shutterstock/Ahanov Michael

Snidlinges-petrezselymes palacsinta hozzávalói:

25 dkg juhtúró, 1 doboz tejföl, 1 csokor snidling, 1 csokor zöldpetrezselyem, só, őrölt bors.

Elkészítése:

Aprítsuk fel a snidlinget és a petrezselymet.

Keverjük össze a töltelék hozzávalóit.

Töltsük bele a palacsintába.