Konyha

Igyunk őszibarackot!

Az őszibarackfák most kínálják gyümölcseik javát. Érdemes sokat enni belőle, mert egészséges, ám turmixnak sem utolsó. Egy melegebb őszi hétvégén, igazán kellemes előétel vagy akár desszert is lehet.

Őszibarackot befőttnek is most érdemes eltenni, de a gyereknek is csomagoljunk a tízórai mellé. Ha nem akarunk, bajlódni a pucolással, hát válasszunk nektarint. Leánykori nevén kopsz barackot. Ha ennél is különlegesebbre vágyunk, készítsünk az őszibarackból turmixot, amely nem csak előételként, de akár desszertként is megállja a helyét. Gyorsan elkészül, és nagyon különleges. Ha vendégeink érkeznek, akkor megbolondíthatjuk egy deci édes fehérborral is, így “felnőtt turmix” lesz belőle.

Üdítő, egészséges és akár alkoholos ital is készíthető az őszibarackból. Fotó: shutterstock/ NoirChocolate

Üdítő, egészséges és akár alkoholos ital is készíthető az őszibarackból. Fotó: shutterstock/ NoirChocolate

Hozzávalók:

5 nagyobb őszibarack, 1 doboz habtejszín, fél liter 100 százalékos őszibaracklé,  fél citrom leve, méz ízlés szerint, fél teáskanál fahéj.

Elkészítése:

  • A hozzávalókat a turmixba tesszük. (Ha nem férne bele, akkor két részletben turmixoljuk össze és egy nagy kancsóban keverjük össze).
  • Turmixoljuk össze alaposan.
  • Behűtve kínáljuk.