Konyha

Sajtimádók kedvence

Reggelire, vacsorára, vagy akár tízóraira is kitűnő megoldás a sajtos roló. Persze nem a hagyományos, tésztába sült formájára gondoljatok, hanem valóban sajtosra. Tészta nélkül.

Sajtos tekercsnek vagy sajtos hengernek kellene inkább nevezni, de sokkal elegánsabb a roló. Sajtimádóknak kötelező kipróbálni, mert egy-két hozzávalótól eltekintve semmi másból nem áll, mint sajtból. Ugyanakkor az egyik legkönnyebben elkészíthető étel és akár vendégvárásra is felhasználhatjuk.

Vendégváró falatnak is kitűnő. Fotó: shutterstock/Olha Afanasieva

Vendégváró falatnak is kitűnő. Fotó: shutterstock/Olha Afanasieva

Hozzávalók:

1 csomag szeletelt sajt (trappista, eidami, ementáli, füstölt), 1 doboz natúr krémsajt, 1 csokor snidling, fűszerpaprika, 1 csomag bacon, 1 kápia paprika.

Elkészítése:

  • A sajtszeleteket kiterítjük.
  • Összekeverjük a sajtkrémet a felaprított snidlinggel, majd megszórjuk egy teáskanálnyi pirospaprikával.
  • Bele tesszük az apróra vágott kápia paprikát és alaposan összekeverjük.
  • A sajtlapokra ráfektetjük a szeletelt bacont.
  • Ráhalmozzuk a fűszeres sajtkrémet.
  • Összetekerjük.
  • A végeit megszórhatjuk reszelt sajttal is.