Konyha

Bioszemléletű fesztiválon lehet ismerkedni a növényevéssel

Ha te is fontolgatod, hogy átállj a nyers étrendre, itt a legjobb alkalom, hogy nekiveselkedj. A 23. Vegetáriánus Fesztiválon, szeptember 14-én és 15-én minden kérdésedre választ kaphatsz a témában.

A környezettudatos szemléletű, kétnapos, ingyenes családi rendezvény táplálkozási szakemberek előadásait, vegetáriánus ételkóstolókat, öko- és bioszemléletű termék-bemutatókat kínál, de nem csak vegetáriánusoknak. A fesztivál Budapesten, a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban lesz, az esemény idei arca Hevesi Tamás lesz, aki több mint 30 éve maga is vegetáriánus.

Fotó: iStock.com/marilyna

Fotó: iStock.com/marilyna

„Több szempont alapján döntöttem úgy, hogy nem fogyasztok húst. Egyrészt mert tisztelem az állatokat, továbbá hiszek abban, hogy mindenki azzá válik, amit megeszik, így én inkább leszek zöld brokkoli, mint rózsaszín malac. Végül ahhoz, hogy szeretni tudjuk önmagunkat – és ezáltal másokat is – belső tisztaságra van szükségünk és ebben is segít nekem a vegetáriánus életforma.” – nyilatkozta az edzőként is dolgozó funky-zenész.

A fesztivál célja, a vegetáriánus étkezéssel kapcsolatos tévhitek eloszlatása, valamint szeretne arra is rávilágítani, hogyan élhetünk egészségesen sok zöldség és gyümölcs fogyasztásával. A rendezvény alatt ingyenesen kérhetsz tanácsot természetgyógyászoktól, izgalmas dokumentumfilmeket nézhetsz, lesz csoportos jóga, relaxációs foglalkozások, zenei és tánc-programok, a gyerekeknek pedig játszószoba.

Szeptember 14-én, szombaton a Beszélő egyetemes egység című könyv bemutatójával és filmvetítéssel veszi kezdetét a 23. Vegetáriánus Fesztivál, amely Fleck Gábor egy Japánban nagyon elterjedt szendvics, az onigirazu készítésének praktikáival, valamint Sebestyén Szilvia táplálékallergiásoknak szóló ötleteivel folytatódik. Lesz még szó élő édességek elkészítéséről és a vérkeringés és a táplálkozás összefüggéseiről is. Vasárnap pedig a vegán kozmetikumokról és vegán praktikákról hallhattok előadásokat.