A körte önmagában is finom, de felszeletelve, sajttal igazán különleges csemege lehet, amely akár egy könnyű vacsoraként is megállja a helyét. Érdemes ebben az esetben valamely kemény sajttal felszeletelve tálalni a körtét úgy hihetetlenül finom ízeket varázsolhatunk a tányérunkra.

A sajttal, dióval sült körte kiváló őszi desszert. Fotó: shutterstock/Brent Hofacker
Ugyanakkor lágy sajtokkal is remekül passzol a körte. De a legjobb formája az, amikor meg is sütjük. A körtét ehhez először félbe vágva meg kell főzni fűszeres gyümölcslében. Ehhez tegyünk az almalébe vagy szőlő lébe 4-5 evőkanálnyi mézet, egy mokkás kanál fahéjat, és egy csipet őrölt szegfűszeget. Ebben főzzük puhára a körtét.
A kihűlt, puha körtére tegyünk camembert sajtszeleteket, annyit, amennyit csak rá tudunk halmozni. Majd a tetejére egy fél dióbelet. Az így felturbózott körtéket tegyük tepsibe és 180 fokon addig sütjük, amíg ráolvad a sajt.
Mire a sajt ráolvad, addigra a tetején a dió is annyira megpörkölődik, hogy kellemes ízt ad a sajthoz és körtéhez.
Még melegen érdemes tálalni egy könnyű ebéd vagy vacsora után.