Konyha

Villám vacsora fáradt hétköznapokra

A villám vacsorák egyik alapkelléke a tészta. Számtalan variációban elkészíthetjük. Ha van otthon egy csomag tészta, akkor nyert ügyünk van, nem kell pizzáért telefonálni egy fáradt hétköznapi estén.

Legyen otthon bármilyen alapanyagból tésztád, mert akkor hipp-hopp vacsorát tehetsz a családi asztalra. Aíg ugyanis fő a tészta, el is készülhet a feltét. Persze a túrós vagy a sajtos-tejfölös tészta is megoldás, de azért vannak ennél kicsivel bonyolultabb, de semmivel sem sokkal időigényesebb feltétek.

Most egy gombás verziót mutatunk, amelyhez csupán néhány hozzávaló szükséges.

 

Villámgyors vacsra készülhet tésztából és gombából. Fotó: shutterstock/ZB2

Villámgyors vacsra készülhet tésztából és gombából. Fotó: shutterstock/ZB2

Hozzávalók:

fél csomag penne vagy csavart tészta, 5-6 evőkanál olívaolaj, 25 dkg gomba, 4-5 gerezd fokhagyma, só ízlés szerint, 1 teáskanál kakukkfű, bors, 15 dkg parmezán sajt.

Elkészítése:

  • A tésztát feltesszük főni sós vízben, majd amikor már puha, leszűrjük.
  • A felszeletelt gombát a serpenyőben felmelegített olajba tesszük.
  • Sózzuk, borsozzuk és alaposan elkeverjük.
  • Rátesszük a fokhagyma felét összezúzva.
  • Megszórjuk kakukkfűvel.
  • Addig sütjük, amíg a leve elfő.
  • Rátesszük a maradék fokhagymát összezúzva.
  • A ragut a főtt tésztára halmozzuk és reszelt sajttal tálaljuk.