Konyha

Készíts egészséges gyümölcsjoghurtot

Ha megállsz a hűtőpult előtt egy boltban és elolvasod a gyümölcsjoghurtok összetevőit, nagyon meglepődhetsz. Számos furcsa összetevő van benne. Ám lehet sajátod is, amiben csak az van, ami kell bele.

Azt gondolnánk, hogy a gyümölcsjoghurtokban, – legyen az réteges vagy darabos – nincs más csak natúr joghurt, gyümölcs darabok vagy jóféle gyümölcs lekvár. De ez nem így van. Számos olyan hozzávaló van benne, ami olcsóbbá, tartósabbá, szebbé, netán ízletesebbé teszi a joghurtot.

A saját készítésű joghurt finom és egészséges. Fotó: shutterstock/margouillat photo

Azért, hogy tényleg egészséges is legyen, készíts saját gyümölcsjoghurtot. Ha merész vagy, akár a natúr joghurtot is magad készítheted jóféle termelői tejből. A receptjét korábban már leírtuk.

Ha nem akarsz ezzel pepecselni – bár nem nagy meló -, akkor vegyél egész egyszerűen bio natúr joghurtot. Többféle módon készíthetsz belőle gyümölcsös változatot. Használhatsz hozzá bármilyen gyümölcsöt, amilyet csak szeretnél.

Ha réteges joghurtot szeretnél készíteni, akkor házi lekvárra is szükséged lehet. Veheted boltban is, de a lekvár ne álljon másból, mint gyümölcsből és cukorból.

A lekvárral összekeverve isteni gyümöljoghurt lesz.

A natúr joghurtot feldobhatod simán gyümölcsdarabokkal is. Szeletelhetsz bele banánkarikákat, eperdarabokat, sárgabarackot, meggyet vagy almát. Ha túl savanyúnak találnád, akkor csorgass bele mézet. Használhatsz fagyasztott gyümölcsöt is, csak előbb olvaszd ki és csepegtesd le. Tovább fokozhatod az ízét egy csipet fahéjjal, fél csipet szegfűszeggel.