Konyha

Folytatódik a hagyomány és nyit a Vegan Sunday Market

Október 13-án, vasárnap újra megnyitja kapuit a Vegan Sunday Market, amely a nyári pihenőt követően ismét havonta egyszer várja majd az Anker’tben a vegán étrendet követőket!

A nyári szünetet követően október 13-án ismét megszervezésre kerül a Vegan Sunday Market, amely Magyarország egyetlen közösségi vegán piaca. A korábban megkezdett hagyományokat követve a piac mellett főző workshopokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel és olyan közösségi terek megteremtésével várnak mindenkit, amely tovább mutat egy egyszerű vasárnapi piacoláson.

Fotó: shutterstock/marilyn barbone

Találkozhattok különböző konyhai alapanyagokkal, finom ételekkel és italokkal, valamint néhány kézműves termékkel, de a szervezők programokkal és közösségi élménylehetőségekkel is készülnek. Lesz előadás a vegán étrendről orvosi szemmel, különböző konyhai praktikákról egy teljes értékű növényi étrendben. Arról, hogy a konyhánk tartalma vajon közügy vagy magánügy és hogy jelenleg hogy áll a vegán aktivizmus Magyarországon.

A programok között és közben vásárolhatunk majd sütéshez előkészített grillkolbászokat, vegán sajtkülönlegességeket, sütiket, szendvicseket, süsd magad finomságokat, chili szószokat, kézműves vegán szappanokat, krémeket és tisztálkodószereket, aszalt gyümölcsös tömböke, magvas szeleteket, vegán bonbonokat, hambit, nyers süteményeket és szeleteket, finom szörpöket, smoothie-kat, sós előételeket, kenegetős és tunkolós finomságokat, valamint nápolyi pizzát, természetesen mindent vegánul.

Lényegében egy olyan rendezvényről beszélünk, ami egyszerre tölti be egy vasárnapi piac, a kedvenc gyorséttermed és egy vegán lexikon szerepét. Itt az ideje, hogy ledőljön a sztereotípia, miszerint a vegánok csak salátát esznek. A közhiedelemmel ellentétben a vegán ételek nem különböznek sem ízben, sem tápanyagban, sem látványban bármilyen más, nem vegán ételtől. Egyetlen különbség azonban van: egy állatot sem használtak az étel készítése során.