Konyha

Almát a pohárba!

Az alma nem csak nyersen kiváló gyümölcs, de számos desszert és sütemény tölteléke is. Készülhet belőle akár leves is, és sült húsok mellé almaszósz. De pohárkrémet ritkán készítünk belőle.

Nem csak egészséges, de nagyon finom gyümölcs az alma. Mondhatjuk, hogy az ősz és a tél gyümölcse. Az almás pite ebből a gyümölcsből szinte már alap, de kiváló pohárkrém is készülhet belőle, méghozzá igencsak gyorsan. Nem kell hozzá különleges főzőtudás sem.

Az almapuding ritka édesség, pedig nagyon finom és gyors édesség. Fotó: shutterstock/Elena Veselova

Hozzávalók:
6 nagyobb édes alma, 1 liter ananászlé, cukor ízlés szerint, 2 teáskanál vanília kivonat, 4 evőkanál evőkanál étkezési keményítő

Elkészítése:
Az apró kockákra vágott almát egy fazékba tesszük és leöntjük az ananászlével.
Addig főzzük benne, amíg megpuhul az alma.
Ezután bele teszünk annyi cukrot, amennyi ízlésünk szerint kell.
Bele keverjük a vanília aromát.
Az étkezési keményítőt néhány kanálnyi hideg ananászlében feloldjuk és belekeverjük az almás lébe.
Addig főzzük, amíg besűrűsödik.
A pudingot kínálhatjuk almadarabkákkal, de összeturmixolva is.