Konyha

Ezektől az ételektől tuti rettegni fogsz, pedig finomak

Bár itthon hagyományosan halottak napját ünneplünk, de egyre több baráti társaság ünnepli házibulival vagy félelmetes jelmezekbe öltözve a Halloweent Magyarországon is.

A legjobb, ha úgy fogjuk fel ezt az ünnepet, mint egy alkalmat arra, hogy összegyűljünk egy estére, és rémesen jól érezzük magunkat! Íme egy főétel és egy desszert recept, amihez nem kell mesterszakácsnak lenned, hogy elkészítsd, mégis hatalmas népszerűségnek fog örvendeni a Haloween partidon!

Fotó: iStock.com/evgenyatamanenko

1. Emberi belsőségek Halloweenra
Ne ijedj meg, ennek az ételnek az alapja a kacsamáj, de a tálalástól elég rémisztőnek fog tűnni, és persze ínycsiklandozó a különleges fűszerektől, és a szőlőlétől, ami fura módon, tökéletesen kiegészíti a máj ízét!

Hozzávalók:
20 dkg kacsa vagy csirkemáj, attól függően hányan lesztek a bulin
1,5 liter sötétlila szőlőlé
1 evőkanálnyi őrölt szerecsendió
1 csipet fahéj
1 csipet kurkuma
őrölt chilipaprika – ízlés szerint
csipet só

A szőlőlevet öntsük egy lábosba, és főzzük közepes hőmérsékleten, amíg el nem kezd forrni. Ezután az alaposan átmosott májdarabokat adjuk a forrásban lévő szőlőléhez. A máj körülbelül 10 perc alatt készül el. Folyamatosan kevergessük a főzetet, hogy a szőlőlé lekvárrá tudjon összeállni. Ezután fűszerezzük a megadott hozzávalókkal. A végeredmény rémisztő lesz, a zselés lila lében gyönyörűen piroslanak majd a finom máj darabok, az íze pedig egészen különleges!

2. Sírkövek a földben
A címétől függetlenül, ez egy hihetetlenül egyszerű puding recept, keksszel.

Hozzávalók:
Étcsokoládé puding
reszelt étcsokoládé
keksz, vagy babapiskóta
olvasztott csokoládé, vagy dekor cukormáz

A kekszek vagy babapiskóták tetejére ráírjuk a cukormázzal, vagy olvasztott csokival a R.I.P feliratot, és hagyjuk megszáradni. A csokipudingot a dobozon való leírás szerint elkészítjük, majd kis üvegpoharakba töltjük. A reszelt csokit a kihűlt puding tetejére szórjuk, ettől lesz olyan, mintha föld dara lenne a tetején. Beleszúrjuk a „földbe” a már kész „sírfeliratokat”, és tálaljuk.