Konyha

Díjnyertes csokoládék lesznek Szolnokon

Csokoládékat, bonbonokat, cup cake-eket és egyéb édességeket kóstolhatnak a látogatók november 9-én és 10-én a Szolnoki Csokoládéfesztivál és Nemzetközi Találkozón az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban.

A tavaly csaknem ötezer ember által látogatott fesztiválon a nemzetközi rendezvényeken díjakat nyert édességeket ismerhetik és vásárolhatják meg az érdeklődők, emellett családi programokkal is készülnek a szervezők. Többek között virtuális játékokkal, bábelőadással, gyermekkoncertekkel, könyvbemutatóval, cukrász workshopokkal színesítik a fesztivált.

Fotó: Unsplash/ Michał Grosicki

Molnár Lajos Milán, a szervező kulturális központ ügyvezetője Kiemelte, hogy a 2010-ben indult fesztiválon világversenyeken is bizonyított, díjnyertes kézműves csokoládékészítők állítanak ki.

Pálinkás Csaba, a csokoládéfesztivál főszervezője elmondta: több programmal is készülnek a gyerekeknek, például Real Games virtuális és számítógépes játéksarokkal, kézműves foglalkozással, a „Csupa csoda gyerekvilágban” több játékot is ki lehet majd próbálni, a gyerekek süteményt készíthetnek, részt vehetnek a Hortobágyi Nemzeti Park környezeti foglalkoztatóján. Joós Tamás gyermekkoncertje és a Tiszavirág Bábcsoport előadása is színesíti a programot.

A rendezvényen tortakészítő worksop, bonbonkészítő bemutató is szerepel a programok között, a Marcipán Cukrászda mesterei pedig kóstolóval egybekötött beszámolót tartanak.

A rendezvényen minőségi kávébemutatóval, kóstolóval, workshoppal is várják a látogatókat. Az idei rendezvényen is lesz jótékonysági játékgyűjtés a Magyar Vöröskereszttel közösen, valamint a fesztivál első, szombati napján vért adók ingyenesen látogathatják a rendezvényt.