Megszámlálhatatlan konyhai eszközt használunk a mindennapjainkban; van amelyik gyúr, dagaszt, kever, vagy habot ver, húst darál, aprít, van olyan, ami szeletel, ami turmixol és persze olyan is, ami melegszendvicset süt.
A legtöbbjét természetesen a megfelelő célra, a megfelelő alkalommal használjuk. A turmix gépet, ha shake-t készítünk, dagasztó gépet a tésztakészítéshez, aprítóval daraboljuk össze a gyümölcsöt, zöldséget és persze a szendvicssütőben készítjük az ízletes melegszendvicset.

Fotó: Shutterstock
Ez mostantól másként is lehet! Készítsünk gyors és ízletes süteményeket, édességeket a sütő helyett a szendvicssütővel. Ezt az egyszerű módszert, a gyerekek akár egyedül is használhatják arra, ha valami édességre vágynak épp.
Körtés „sütemény” leveles tésztából
Hozzávalók:
3 csomag leveles tészta
méz vagy juharszirup
Töltelék:
50 dkg körte (vagy akár szilva) megtisztítva, apró kockára vágva
5-7 kiskanál barnacukor
1 citrom reszelt héja
5 evőkanál frissen facsart citromlé
10 dkg mazsola
2-2,5 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál őrölt szerecsendió
A töltelék hozzávalóit egy lábosban, közepes lángon főzzük pár percig, majd hagyjuk kihúlni. A leveles tésztát pedig vágjuk fel háromszögekre, amelyek beférnek egy szendvicssütőbe, tegyünk rá a töltelékből, locsoljuk meg juharsziruppal, borítsuk be egy másik tésztalappal és süssük őket 5-10 percig, míg aranybarna nem lesz.
Kakaós párna
Hozzávalók:
1 tojás
50 g zabpehely
10 g holland kakaópor
csipetnyi só
édesítő ízlés szerint
70 g tej
kókuszolaj a sütő kenéséhez
A hozzávalókat keverjük össze egy villával. A kókuszolajjal kenjük ki a szendvicssütőt és kanalazzuk bele a masszát, süssük kb 10 percig.
Banános-túrós háromszögek
Hozzávalók:
1 tojás
100 g túró
1 banán
25 g zabpehely
édesítő ízlés szerint
kókuszolaj a sütő kenéséhez
Törjük össze a banánt és a túrót egy villával, keverjük el a többi hozzávalóval és pihentessük picit. A kókuszolajjal kikent, felforrósított szendvicssütőbe kanalazzuk és süssük készre.