Konyha

Így turbózd fel a zöld tea ízét és hatását

Nincs kétség, hogy a zöld tea mennyire egészséges. Szerencsére még finom is. Ám érdemes a hatását és az ízét tovább fokozni. Van néhány kiegészítő, amellyel még hasznosabb lesz szervezetünk számára.

A zöld tea kétség kívül az egyik legegészségesebb ital, amelyet fogyaszthatunk. Segít a hasi zsír eltávolításában, megőrzi a fiatalságunk, megelőzheti a rák kialakulását, de akár a kedvünket is jobbá teheti. A hűvös időben pedig jól esik egyébként is egy pohár forró ital, így jó választás a zöld tea.

Több módon fokozhatod a zöld tea ízért és hatását. Fotó: shutterstock/KMNPhoto

Ha frissítő hatását szeretnénk fokozni, akkor tegyünk bele egy kevés édeskömény magot és mentát. A zöld teát és a többi hozzávalót együtt forrázzuk le. Öt percig hagyjuk állni. Ezután ízesítsük kedvünk és ízlésünk szerint és már tölthetjük is a csészékbe.

Amikor kissé fáradtak vagyunk jól jön az energizáló hatása is a teának. Azért, hogy ezt a tulajdonságát fokozzuk, tegyünk bele egy kevés fahéjat, friss gyömbért és egy kis narancs levet. A gyömbért, a fahéjat és a zöld teát forrázzuk le együtt. Öt percen át lefedve hagyjuk kioldódni a hatóanyagokat. Ezután hagyjuk langyosra hűlni és akkor adjuk hozzá a narancslevet.

Ha egy kis karácsonyi ízre is vágyunk a zöld tea mellett, az sem lehetetlen. Ebben az esetben a zöld teát forrázzuk le együtt pár szem szegfűszeggel, egy kid fahéjjal, egy csillag ánizzsal. Legalább öt percig hagyjuk a tea alapanyagait a forró vízben, majd ezután szűrjük le. Amikor már majdnem langyos öntsünk bele almalevet és tegyünk bele narancskarikákat. Ízesíthetjük is mézzel.