Konyha

A tökéletes sült csirke receptje

Egy aranybarnára sült csirkének kevesen tudnak ellenállni az ebédlőasztalnál. Persze ennek az ételnek az elkészítéséhez is érdemes néhány alapszabályt betartani és akkor elronthatatlan.

Nem csak a vasárnapi ebéd főfogása lehet a tökéletesre sült csirke, ugyanis nem kell hozzá sok idő és nem is bonyolult feladat elkészíteni. Az alábbi recept segítségével üzembiztosan, bármikor elkészítheted és akkor sem foghatsz mellé vele, ha nem vagy túl járatos a konyha világában. Ha pedig szeretsz kísérletezni, akkor a fűszerezését akár a saját szád íze szerint megváltoztathatod. Ha zöld fűszereket használsz még finomabb lesz az íze.

Hétköznap is elkészítheted (Fotó: shutterstock/Foxys Forest Manufacture)

Hozzávalók:
1 egész csirke, 1 citrom, 1,5 evőkanál vaj, 4 gerezd fokhagyma, 3 teáskanál kakukkfű, 2 teáskanál majoránna, 2 teáskanál zsálya, só, bors.

Elkészítése:

A csirkét kenjük be mindenhol a vajjal.
Alaposan sózzuk és borsozzuk be kívül és belül egyaránt.
A fűszereket keverjük össze és szintén alaposan szórjuk be vele a csirkét.
A fél citromot és a fokhagymákat tegyük a csirke belsejébe.
A maradék fél citrom levét csepegtessük a csirkére.
Kétszáz fokra előmelegített sütőbe téve legfeljebb 80 perc alatt elkészül.
Felszeletelés előtt érdemes legalább negyed órát állni hagyni.