Konyha

A leggyorsabb zöld vacsora nem csak hétköznapokra

A gyors egytálételek a hétköznapi vacsorák megmentői. Mindig jól jön egy újabb recept, pláne, ha az még egészséges is. Egy ilyen étel leírását kínáljuk ezúttal olvasóinknak. A főszereplő a brokkoli.

Elérkezett a brokkoli szezonja és érdemes is gyakran ételt készíteni belőle. Ugyanis számos remek hatása van az egészségre. Például hatékonyan veszi fel a harcot a daganatos betegségekkel szemben.

Nem csak krémlevesként vagy sült zöldségek között kaphat helyet, de akár egy tésztaételben is.
A tésztás brokkoli nagyon finom egytálétel és túl sok hozzávaló sem kell hozzá. Azon túl, hogy olcsó és egészséges, még gyorsan el is készül.

Akár egy zsúfolt nap estéjén is remek vacsoraként szolgál, de akár egy munkahelyi ebéd is lehet belőle. Az sem lehetetlen, hogy egy programokkal zsúfolt szombaton kerüljön az ebédlő asztalra.

Fotó: shutterstock/Anna Shepulova

Hozzávalók:
1 csomag penne tészta,
1 dl olívaolaj,
1 fej brokkoli,
3-4 gerezd fokhagyma,
15 dkg parmezán sajt,
só,
bors.

Elkészítése:
Főzzük ki a csomagoláson lévő utasítás szerint a penne tésztát.
Tegyük sós, forró vízbe a brokkoli rózsákat 3-4 percre.
Serpenyőben forrósítsuk meg az olívaolajat, dobjuk bele a felszeletelt fokhagymát.
Dobjuk bele a brokkolit.
Sózzuk, borsozzuk és forgassuk össze egy-két perc alatt.
Dobjuk rá a kifőtt penne tésztát.
Forgassuk át.
Forrón tálaljuk, tetejére reszelt parmezánt szórunk.