Konyha

Diótörő ihlette adventi ebédek

Karácsonyi csodával vár mindenkit az adventi vasárnapokon az egyik budapesti hotel. A vendégek ízelítőt kapnak a Diótörő szívmelengető történetéből, miközben finom fogásokat és pezsgőket kóstolnak.

December beköszöntével karácsonyi díszbe öltözött az InterContinental Budapest. A fő téma mindenki kedvence, a Diótörő. De ez a mesés balett nem csak a díszletekben jelenik meg. A Corso Étterem brunch-ait is ez a különleges tematika hatja át, ahol a vendégek egy pohár finom champagne mellett hangolódhatnak a karácsonyra, miközben a Diótörő jelmezeibe bújt balettművészek élő zenére elevenítik meg ezt a kedves történetet táncukkal.

Az étterem fontos küldetésének tarja, hogy a vendégek felfedezzék a pezsgők világát. A legexkluzívabb ital kétségtelenül a champagne, ami önmagában bármilyen percet ünneppé tesz, így nem hiányozhat a decemberi ünnepi asztalról sem. Éppen ezért került be a brunch-ok közé a Champagne csomag, melynek keretében minden hónapban más-más prémium pezsgő kóstolható korlátlanul. De, ha már itt járunk, akkor a magyar találmányok ihlette koktélokat is érdemes megízleni: nem csak ízre, de látványra is emlékezetes.

Ital után pedig jöjjön az étel. Gullner Gergő séf a magyar és a környező országok tradicionális ételeit gondolta újra, nemzetközi hatásokkal, szezonalitással és a lokális alapanyagok használatával ötvözve, amivel egyedülálló fogásokat hozott létre. A hazai és a nemzetközi ízeket felvonultató brunch bőséges és hetente megújuló kínálatából mindenki kedvére válogathat.

A hotel desszertkínálata is az ünnepekhez igazodik. A cukrász séf, Vágó Nikoletta az ünnepi tarte-kínálatot miniatűr formában is megalkotta, így az édesszájúak egyszerre több ízkombinációt is megkóstolhatnak.. A különlegességek közül a pekándiós-csokoládés a klasszikus karácsonyi süteményeket idézi, az epres üde rózsaszínje a balerinák színes szoknyáira reflektál, és egy paleo-vegán mangós desszert is a tál része.