Konyha

Disznóvágás is társul a pezsgők és borok mellé

Januárban sem maradunk gasztro-esemény nélkül. Részt vehetünk olyan eseményen, amely erre az időszakra a jellemző. De nem maradhatnak el a jó italok és a gyermekprogramok sem.

Négy évszakossá vált az Etyeki Piknik, így már télen is megrendezik Téli Etyeki Pikniket. Idén ismét várják az érdeklődőket, január 18-án kora délelőttől, a település Gasztrosétányán. A gasztronómiai kínálat mellett zenei és gyerekprogramokkal is készülnek.

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

„Etyek a pezsgő hazája, Törley József óta ezt az immár 130 éves hagyományt próbáljuk őrizni. Most azt látjuk, hogy a pezsgő ismét nagyon népszerű kezdett lenni Magyarországon” – mondta Rókusfalvy Pál borász, az Etyeki Piknik főszervezője, aki az M1 aktuális csatorna és a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának közös vendége volt, szavait az MTI is rögzítette.

A főszervező azt is elárulta, hogy a Téli Etyeki Piknikre a korai, 9 órás kezdés és a hideg ellenére sokan ellátogatnak. Az idén az érkező vendégek bepillanthatnak a disznóvágásba, megnézhetnek egy látványos malacsütést. Mindezen túl pedig megízlelhetik a forralt bort, valamint megkóstolhatják a gasztronómiai ínyencségeket is.

A téli piknikre évről-évre egyre több termelő érkezik, hogy bemutatkozzon. Az etyeki pincészetek mellett idén ott lesznek a helyi borvidék többi településéről származó borászok is. ugyanakkor megtalálhatók lesznek a legismertebb villányi, tokaji, szekszárdi pincészetek is, valamint Erdélyből az aradi Ménes-Hegyalja képviselője.

A rendezvényen a gyerekeket matinéprogrammal, a családokat kézműves termékekkel és a Fonó Budai Zeneház zenei produkcióival is szórakoztatják.