Konyha

Vágyfokozó csokoládébomba

Egyes élelmiszerek vágyfokozók, az egyik ilyen pedig a kakaóbab. Képzeld el, hogy egy hideg téli estén, közös kanállal falatoztok a pároddal ezt a csokis csodát!

Ha szeretnétek ezt a tömény csokoládés nyalánkságot még izgalmasabbá tenni, egyetek hozzá friss epret, málnát vagy más bogyós gyümölcsöket.

Fotó: shutterstock/ ZAHRA22

Hozzávalók:
7 dkg 70 százalékos kakaótartalmú étcsokoládé
6 dkg vaj
2,5 evőkanál finomliszt
0,5 evőkanál cukrozatlan igazi kakaópor
2 db tojás
2 evőkanál cukor
2 gramm vaj
2 db szuflé forma

Elkészítése:

Melegítsd elő a sütőt 240 fokra.
A szuflé formát jól vajazd ki, (ehhez egy gramm vaj kell), majd szórd bele a cukrozatlan kakaóport és egy kis lisztet. A plusz kakaóportól ugyanis még erőteljesebb lesz a szuflé íze.
Az étcsokoládét egy kis lábosban, a maradék egy gramm vajon olvaszd fel, úgy 2 percig. Fontos, hogy pár csepp vizet is csorgass a lábasba és hagyd, hogy ez felforrjon, majd vízgőzzé alakuljon. Ebbe tedd a vajat, és csak erre rá a csokoládé darabokat, mert különben megéghet.
Vedd le a felolvadt csokoládét a tűzről, keverd el benne a cukrot, a kakaóport, verd fel benne a tojásokat, majd szórj bele lisztet és jól keverd át.
Ezt a masszát kanalazd bele a szuflé formákba, majd tedd a sütőbe és elegendő lesz 6-7 percig sütnöd. Akkor jó, ha kívül kemény kérge lesz, belül pedig folyós marad.
A formákat hagyjuk kihűlni, majd a szélüket egy tányérhoz ütve, ki tudjuk belőle borítani a szuflékat.
Díszítsd a tányért pár szem bogyós gyümölccsel, szórd meg porcukorral és tegyél egy kis menta levelet a tetejére.