Konyha

Laktató téli főzelék fél óra alatt

Bár télen a laktatóbb ételeket szeretjük, azért előfordul, hogy ennénk valami könnyebb, zöldséges ételt. Ilyenkor jön jól a pillanatok alatt elkészíthető kelkáposzta főzelék.

A kelkáposzta főzelék nem csak könnyű, téli étel, de meglehetősen pénztárcabarát is. Ebben az időszakban ugyanis a káposztafélék az idényzöldségek, így áruk is ennek megfelelő. Mindezen túl tényleg a leghosszabb idő, amit el kell tölteni az elkészítésével az, hogy felszeleteljük a kelkáposztát.

Fotó: shutterstock/showcake

Hozzávalók:
1 közepes fej kelkáposzta,
1-2 közepes burgonya,
2-3 gerezd fokhagyma,
3 evőkanál finomliszt,
1 teáskanál pirospaprika,
fél teáskanál őrölt köménymag,
só,
2-3 evőkanál libazsír.

Elkészítése:
A kelkáposztát megfosztjuk a torzsájától és kis csíkokra vágjuk.
Annyi vízbe tesszük fel főni a felkockázott burgonyával együtt, amely éppen ellepi.
Sózzuk, és beletesszük a köményt.
Addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul.
Egy serpenyőben megmelegítjük a libazsírt. Rátesszük a finomlisztet és megpirítjuk.
Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a pirospaprikát.
Rányomjuk a fokhagymagerezdeket és összekeverjük.
A káposzta levéből ráöntünk a rántásra és elkeverjük.
Ezután az egészet belekeverjük a káposztába.
Összeforraljuk.
Sült virslivel, tükörtojással, pörkölttel vagy önmagában is finom ebéd vagy vacsora.