Konyha

Gyors egytálétel hétköznapokra

A hétköznapi ebédek és vacsorák sztárja a brassói aprópecsenye. Nem véletlenül szerepel minden kifőzde étlapján állandó tagként. Ám otthon is elkészíthetjük, ráadásul nagyon gyorsan.

Legfeljebb fél órát vesz igénybe, ha nekigyürkőzünk a brassói aprópecsenye elkészítésének. Az eredmény azonban kárpótol minden egyes konyhába töltött percért. Érdemes belőle nagyobb adagot készíteni és a felesleget lefagyasztani. Így egy főzéssel több napi menüt elkészíthetsz, spórolhatsz az időddel.

A lefagyasztott brassói pedig remek lesz akkor, amikor jártányi erőd sincs főzni. Mire kiolvad bőven elkészülhetsz a főtt-sült krumplival mellé.

A brassói kétféle változatban készülhet: pirospaprikával vagy anélkül. Mi most a “fehérebb”, vagyis a pirospaprika nélküli változat receptjét kínáljuk.

Fotó: shutterstock/ Slawomir Fajer

Hozzávalók:
1 kg sertéscomb,
20 dkg füstölt zsírszalonna,
5-6 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál szárított majoranna,
só,
bors,
1 fej vöröshagyma,
1 kg krumpli,
olaj a sütéshez.

Elkészítése:
A felkockázott zsírszalonnát tegyük lábasba és olvasszuk ki.
Dobjuk rá a felkockázott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.
Ezután dobjuk rá a felkockázott sertéscombot és süssük addig, amíg kifehéredik.
Fűszerezzük sóval, borssal és majorannával.
Öntsünk rá 2 deci vizet és fedő alatt pároljuk puhára.
Amikor a hús megpuhult vegyük le a fedőt és dobjuk rá a zúzott fokhagymát.
Főzzük addig, amíg sűrű szaftja lesz.