Konyha

A legegyszerűbb édesburgonyás csirkemell

Az édesburgonya néhány éve indult hódító útjára. Ma már sokan az étrendjük részének tekintik sé rendszeresen fogyasztják. Egészséges és különleges alapanyag.

Az édesburgonyát számtalan módon elkészíthetjük. Helyettesíthetjük vele akár a hagyományos burgonyát is. Íme egy igazán remek elkészítés módja, egy gyors és laktató recept.

Fotó: shutterstock/AS Food studio

Hozzávalók 4-5 személyre:

2 kisebb csirkemell,
2 nagyobb szem édesburgonya,
fél fej brokkoli,
1 fej lilahagyma,
1 fej hagyma,
2 répa,
só, bors ízlés szerint.

Elkészítés:

Kockázd fel a zöldségeket, a brokkolit szedd rózsáira, majd tedd egy zsiradékkal kikent sütőedénybe vagy tepsibe.

Sózd meg egy kicsit, majd a tetejére jöhetnek a sózott, borsozott csirkemell csíkok.

Takard le alufóliával, vagy fedd be az edény tetejével (ha van neki), és süsd 180 fokon 35-40 percig.

Akkor van kész, ha a hús és a zöldségek is megpuhultak.