Konyha

Pikáns fűszerezésű sült csirke

A sült csirke nyerő étel bármikor, legyen az hétvége vagy akár egy ünnepi alkalom. Az a jó benne, hogy számtalan módon fűszerezhetjük és nincs sok munka vele. Íme egy igazán különleges recept.

A sült csirke nem csak azért jó, mert mindenki szereti, hanem azért is, mert viszonylag kevés munka van vele. A legnagyobb elfoglaltság a fűszerezése, után a többi már csak a sütő dolga. Ha mellé dobunk némi zöldséget vagy burgonyát, akkor a köret is elkészül ugyanannyi idő alatt.

Fotó: shutterstock/ MaraZe

Hozzávalók:
1 grillezni való csirke,
1 doboz natúr joghurt,
10 dkg vaj,
2-3 csirkemáj,
szardellapaszta,
1 teáskanál majoranna,
1 teáskanál pirospaprika,
1 teáskanál kakukkfű,
fél teáskanál őrölt bors,

Elkészítése:
A szardellapasztát összekeverjük a szardellapasztával és a pürésített csirkemájjal.
A csirkét ezzel a fűszeres joghurttal alaposan bekenjük belülről. Amennyiben marad a joghurtból, mind bele öntjük a belsejébe.
A majorannát, pirospaprikát, borsot és kakukkfüvet összekeverjük.
Vajjal bekenjük kívülről a csirkét és megszórjuk a fűszerkeverékkel.
Megsózzuk, de nem kell nagyon, mert a szardella is sós.
Tűzálló tálba tesszük és sütőben pirosra sütjük.