Konyha

Tél végi vitaminsaláta

Február utolsó heteiben, amikor már nagyon várjuk a tavaszt igazán jól esik egy kis saláta. A tél végi káposztasaláta azért is kellemes, mert önmagában és köretként is tálalhatjuk.

Köretként sült húsok mellé, de akár fasírthoz és főtt tojáshoz is tálalható. Amennyiben önmagában fogyasztanád, akkor érdemes felturbózni főtt tojással, sonkával vagy sült édesburgonya kockákkal. Ha nem szeretnél sokat bíbelődni az öntettel, akkor hagyd ki az olajat és a tojás sárgáját, használj helyette majonézt.

Fotó: shutterstock/Elena Trukhina

Hozzávalók:
1 kisebb fej fehér káposzta,
3-4 szál sárgarépa,
2-3 ecetes csemege uborka,
1 nagyobb piros kaliforniai paprika,
1 teáskanál mustár,
2-3 evőkanál almaecet,
1 dl olívaolaj,
1 tojás sárgája,
só,
bors ízlés szrint.

Elkészítése:
A zöldségeket vékony szeletekre vágjuk.
A tojás sárgáját a sóval, a borssal és a mustárral alaposan elkeverjük kézi habverővel.
Ezután nagyon vékony sugárban hozzácsorgatjuk az olajat és alaposan elkeverjük.
Ezt az öntetet tesszük a saláta tetejére.