Konyha

Glutén- és cukormentes finomság

Amikor szeretnénk egy kis édességet enni, de elkötelezetten tartanánk a diétákat, szerencsére akad megoldás. Ezzel a desszert éhségünket is megoldhatjuk és még a mérleg sem fogja megérezni.

Az egyik legjobb hozzávalója a desszerteknek nem más, mint a rostokban és vitaminokban is gazdag köles.
Lássunk most egy mazsolás sütemény receptet vele, mellyel egyszerűen nem lehetne betelni és mégsem rontja el a diétánkat.

Fotó: shutterstock/TYNZA

Hozzávalók:
1 csésze köles,
4 csésze forró víz,
egy csipet fahéj,
egy kis szegfűszeg,
1 teáskanál vanília kivonat,
0,5 csésze mazsola,
vaj vagy ghí (vagy kókuszzsír),
reszelt citromhéj,
sztívia.

Elkészítése:
Először mossuk át alaposan a kölest egy tálban, majd melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy tepsit kenjünk ki vajjal, vagy ha szigorúbban vesszük a diétát, akkor egy kis kókuszzsírral.
Adjuk hozzá a vízben elkevert kölest, a fűszereket, a mazsolát és szórjuk meg reszelt citromhéjjal.
Tegyük be az előmelegített sütőbe és addig süssük, amíg a köles felszívja az összes vizet.
Ha melegen fogyasztjuk, kása állagú lesz, de ha hagyjuk kihűlni süteményként is felszeletelhető. Ehetünk mellé egy kis málnát vagy akár áfonyát is. Ízesítsük sztíviával, vagy egy kis mézzel.