Gombából készülhet pörkölt, leves vagy akár ragu, de az egyik legjobb formája a töltött. Az alábbi recept igazán egyszerű és nem is kell hozzá sok lapanyag. A végeredmény pedig nagyon finom. Elsősorban csiperkéből érdemes elkészíteni, de más gomba is megfelel hozzá.
Fotó: shutterstock/koss13
Hozzávalók:
256 dkg gomba,
1 fej hagyma,
1 kis doboz tejföl,
1 evőkanál zsír,
20 dkg füstölt sajt,
1 csokor petrezselyem,
fél teáskanál kakukkfű,
só, bors ízlés szerint.
Elkészítése:
A gombafejekből kitörjük a tönkjüket.
Kizsírozott hőálló tálba tesszük.
Az apróra vágott hagymát egy kis zsíron megpároljuk.
Rádobjuk az összekockázott gombatönköket.
Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a kakukkfűvel.
Hozzá öntjük a tejfölt.
Levesszük a tűzhelyről, hagyjuk, hogy langyosra hűljön.
Keverjük bele a felaprított petrezselyemzöldet.
Töltsük bele a gombafejekbe a masszát.
Tegyünk rájuk reszelt sajtot.
180 fokon 10-15 percig sütjük.