Konyha

Töltött gomba egyszerűen

A gomba remek alapanyag, elkészíthető számtalan módon, ráadásul használható hús helyett is. Nem drága alapanyag és az év minden szakában könnyedén hozzá lehet jutni.

Gombából készülhet pörkölt, leves vagy akár ragu, de az egyik legjobb formája a töltött. Az alábbi recept igazán egyszerű és nem is kell hozzá sok lapanyag. A végeredmény pedig nagyon finom. Elsősorban csiperkéből érdemes elkészíteni, de más gomba is megfelel hozzá.

Fotó: shutterstock/koss13

Hozzávalók:
256 dkg gomba,
1 fej hagyma,
1 kis doboz tejföl,
1 evőkanál zsír,
20 dkg füstölt sajt,
1 csokor petrezselyem,
fél teáskanál kakukkfű,
só, bors ízlés szerint.

Elkészítése:
A gombafejekből kitörjük a tönkjüket.
Kizsírozott hőálló tálba tesszük.
Az apróra vágott hagymát egy kis zsíron megpároljuk.
Rádobjuk az összekockázott gombatönköket.
Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a kakukkfűvel.
Hozzá öntjük a tejfölt.
Levesszük a tűzhelyről, hagyjuk, hogy langyosra hűljön.
Keverjük bele a felaprított petrezselyemzöldet.
Töltsük bele a gombafejekbe a masszát.
Tegyünk rájuk reszelt sajtot.
180 fokon 10-15 percig sütjük.