Konyha

Dobd össze maradékból: készíts húsos leveles tésztát

Ha már senki sem szeretné megenni a maradék húst, vedd elő a leveles tésztát meg az alábbi hozzávalókat, és dobd össze ezt a finomságot!

Akár a jelenlegi koronavírus helyzet miatt akarod jobban beosztani az ételt, akár alapból olyan ember vagy, aki nem szereti kidobni a maradékot, inkább kreatívan
újra felhasználja, a következő egyszerű de nagyszerű recept hasznos lehet számodra. A család pedig értékelni fogja, hogy a maradék húst „új köntösben” tálalod fel nekik.

Fotó: shutterstock/Cesarz

Hozzávalók – 12 db:

1 csomag mirelit leveles tészta
25 dkg hús (lehet főtt vagy sült)
1 ek tejföl
1 db tojás
só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

A levelestésztát egy-másfél órával a sütés előtt vedd ki a hűtőből, hogy kiolvadjon. A húst vágd fel apró darabokra, sózd-borsozd, majd keverd össze a tejföllel.

A levelestésztát nyújtsd ki, majd oszd 12 egyenlő részre. Ezeket töltsd meg az előbb kikevert töltelékkel, majd hajtogasd össze, és tedd úgy egy kilisztezett tepsire, hogy ne érjenek össze.

A tojást üsd le egy kistálba, verd fel, majd kend meg ezzel a kis batyuk tetejét. 175 fokos előmelegített sütőben kb. 18-20 perc alatt készre sülnek.