Konyha

Sütőben sült makaróni

A már megszokott paradicsomos makarónit egy kis csavarral még finomabbá tehetjük. Laktató egytálétel, amely kiváló gyors ebédnek az egész család számára.

Fotó: shutterstock/Ekaterina Khoroshilova

Hozzávalók:
fél csomag csőtészta (de lehet bármilyen formájú),
10 dkg vaj,
1 fej vöröshagyma,
2-3 gerezd fokhagyma,
15 dkg füstölt sonka,
3 evőkanál olaj,
1 kisebb doboz paradicsomszósz,
10 dkg parmezán (lehet ementáli vagy más, reszelhető sajt is),
néhány szál friss zellerlevél,
1 teáskanál cukor,
só, bors ízlés szerint.

Elkészítése:
Főzzük meg a tésztát sós vízben.
Amíg még meleg, tegyük rá a vaj felét.
Az olajon pároljuk meg a felkockázott vöröshagymát.
Dobjuk rá a szintén felkockázott sonkát és keverjük át.
Öntsük rá a paradicsompürét.
Aprítsuk bele a zellerlevelet.
Adjuk hozzá a cukrot, sót és a borsot.
Tegyük bele a maradék vajat és keverjük el alaposan.
Vajazzunk ki egy tűzálló tálat és tegyük bele a tésztát.
Öntsük rá a paradicsomszószt.
Reszeljük rá a parmezánt.
Tegyük sütőbe és addig süssük, amíg megolvad a sajt.