Konyha

Karantén konyha: Almás puffancs

A következő napokban sok olyan receptet mutatunk majd, amelyekhez nem szükséges sok és különleges hozzávaló. Így segítve azt, hogy a lehető legkevesebbet kelljen boltba menni.

Azért, mert gyors, olcsó és kevés alapanyagot igényel egy étel, nem jelenti azt, hogy egyben íztelen is. Kiváló fogások készíthetők egyszerűen is.
Az almás puffancs éppen ilyen étel, amely lehet desszert, de egy kiadós bableves utáni levezetés is.

Fotó: shutterstock/Lesya Dolyuk

Hozzávalók:
15 dkg liszt,
3-4 közepes alma,
2 evőkanál cukor,
1 csomag vaníliás cukor,(vanília aroma is lehet)
csipet só,
2 tojás,
1 teáskanál fahéj, (elhagyható)
2-3 dl buborékos víz, (ha nincs akkor sima víz és egy teáskanál szódabikarbóna is megteszi)
olaj a sütéshez.

Elkészítése:
Reszeljük le az almákat.
Válasszuk szét a tojásokat.
A sárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot keverjük el alaposan.
Szórjuk bele a lisztet, a sót és a fahéjat. Keverjük el alaposan.
Adjuk hozzá a buborékos vizet. A tészta legyen sűrű, de még folyékony.
Keverjük bele a reszelt almát.
Verjük habbá a tojások fehérjét.
Keverjük bele a masszába.
Kanalazzuk forró olajba és süssük arany barnára.
Tálaláskor megszórhatjuk fahéjas vagy vaníliás cukorral. De gyümölcslekvárral is nagyon finom. De, ha kicsi luxust is akarunk bele csempészni, akkor citromlével ízesített mézzel is megöntözhetjük.