Konyha

Nincs időd, se élesztőd? Süss krumplis lángost!

Laktató finomság az egész családnak – fél óra alatt kész, és kevés hozzávaló kell hozzá.

Sokan nem kaptunk már élesztőt a boltban, pedig most nemcsak idő és lehetőség lenne sütögetni, hanem a kijárást is segíthetne minimalizálni, ha a már meglévő hozzávalókból tudnánk laktató ételeket készíteni – olyasmiket, amiket mindenki szeret.

Ez persze nem jelenti azt, hogy a családból valakinek állandóan a konyhában kellene robotolnia: fél óra alatt is készíthetsz laktató finomságot. Kedvenc krumplis lángosunk receptje például nagyon egyszerű, kevés hozzávalóból fél óra alatt összedobhatod! Ha egy kiló krumpliból készíted, akkor nemcsak ebédre jut belőle, hanem vacsorára is marad.

Fotó: shutterstock/Joerg Beuge

Hozzávalók:

1 kg burgonya
12 evőkanál liszt
4 tojás
1 csapott evőkanál só
olaj a sütéshez

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, szeleteld fel, és főzd meg sós vízben.

Ha leszűrted és hűlt egy kicsit, törd össze. Jöhet hozzá a liszt, a só meg a tojások. A lisztből tehetsz egy picivel többet, a lényeg, hogy szépen nyújtható tésztát kapj.

Ezt nyújtsd ki egy jól kilisztezett nyújtódeszkán vagy asztallapon, és szakíts belőle kisebb darabokat. A kezeddel húzd szét ezeket, majd forró olajban süsd ki a lángosokat.

Tálalás:

Ízlés szerint: csak egy kis sóval megszórva is ízletes, de tejföllel, reszelt sajttal és fokhagymával a legfinomabb!