Konyha

Gyors saláta sonkával ás sajttal

Néha jól esik egy friss saláta ebédre, ahelyett, hogy mindig valami nehezet ennénk. Ez a saláta végtelenül egyszerű, és mégis nagyon gazdag hozzávalókban.

Az edámi sajt, a pulykasonka és az alma csodás elegyet alkotnak, míg a rukkola kesernyés markáns íze remekül kiegészíti a joghurtos öntetet.

Fotó: shutterstock/Golubovy

Hozzávalók:
1/3 zacskónyi rukkola,
egy negyed jégsaláta,
fél répa,
egy negyed káposzta,
fél alma,
5 dkg edámi sajt,
2-3 szelet pulykasonka,
4-5 koktélparadicsom.

Az öntethez:
1 doboz joghurt,
fokhagyma por,
egy kevés citrom leve,
oregánó,
bazsalikom,
egy kis evőkanál cukor,
só,
bors,
pár csepp napraforgóolaj.

Elkészítése:
Alaposan mossuk meg a zöldségeket.
Reszeljünk le egy fél répát, és egy kevés kelkáposztát.
Tépdessük le a jégsaláta leveleit, majd keverjük hozzá a rukkolát, a kelkáposztát és a répát.
Ezután daraboljuk minél kisebb kockákra az edámi sajtot és az almát. Akkor lesz esztétikus, ha az almát és a sajtot egyformára kockázzuk.
Tépdessük kicsire a sonkát majd úgy adjuk hozzá a salátához.
Ezután adjuk hozzá a koktélparadicsomokat, amiket nem kell külön felvágni, ha elég kicsik.
Keverjük össze egy tálban az öntethez való hozzávalókat, a zöld fűszerekkel ízlés szerint szórjuk meg.
Keverjük jól össze a salátával az öntetet, és már ehetjük is!