×

Konyha

A karanténkonyha sztárja: sajtos-medvehagymás tojásfasírozott

Több, kiváló receptet is kaptunk a Legyél te a karantén-konyha sztárja felhívásunkra Salamon Csilla olvasónktól. Most egy szezonális és nagyon aktuális ételt mutatunk tőle.

Kiváló vacsora lehet ez az étel. Most épp szezonja van a medvehagymának, amelyet érdemes most beszerezni és gyakran használni a főzéshez. Nem sokáig lehet ugyanis frissen kapni ezt a nagyon különleges növényt.

Fotó: Salamon Csilla

Hozzávalók:
16 tojás,
1 csokor medvehagyma,
15 dkg sajt,
4 evőkanál napraforgó olaj,
só ízlés szerint,
6 evőkanál zsemlemorzsa,
2 csapott evőkanál finomliszt,
2 teáskanál fűszerpaprika,
2 gerezd fokhagyma,
zsíradék.

Elkészítése:
15 tojásból rántottát készítünk.
Amikor a rántotta kihűlt, egy nagyobb tálba tesszük. Hozzáadunk egy nyers tojást, lisztet, apróra vágott medvehagymát, zúzott fokhagymát, fűszerpaprikát, 10 dkg reszelt sajtot, 2 evőkanál zsemlemorzsát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
Jól összedolgozzuk, gombócokat formázunk belőle, megforgatjuk a maradék zsemlemorzsában, és forró, bő olajban kisütjük.
Tetejére szórunk reszelt sajtot.