Konyha

A karanténkonyha sztárja: sajtkrémben sült zöldbabos hús

A Legyél te a karantén-konyha sztárja felhívásunkra Salamon Csilla olvasónktól több, igazán ínycsiklandozó receptet kaptunk. Megosztjuk, hogy bárki kipróbálhassa és meglephesse vele szeretteit.

Egy tepsis egytálétel a sajtkrémben sült zöldbabos hús. Azért is nagyon jó recept, mert gyorsan elkészíthető, egyszerű és laktató étel.

Fotó: Salamon Csilla

Hozzávalók:
70 dkg zöldbab,
80 dkg sertéshús,
2 db tojás,
3 dl tejföl,
20 dkg sajt,
5 evőkanál napraforgó olaj,
2 közepes db vöröshagyma,
2 dl víz,
só ízlés szerint.

Elkészítése:
Apróra vágott zöldbabot sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
Felkockázott hagymát olajon megdinszteljük, rátesszük a felkockázott húst, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, és felöntjük vízzel.
Tejfölt kikeverjük a tojásokkal és 15 dkg reszelt sajttal. Ízlés szerint fűszerezzük.
Beleforgatjuk a szószba a leszűrt zöldbabot és a megpuhult húst.
Olajjal kikent tepsibe tesszük, ráreszeljük a maradék sajtot, és készre sütjük.