Konyha

A spárga legegyszerűbb és legfinomabb elkészítése

Elkezdődött a spárga szezonja. Érdemes ilyenkor sűrűn fogyasztani, mert ez a növény is azok közé tartozik, amelyet nem igazán lehet tartósítani. Ráadásul nagyon egészséges.

A legjobb, ha még roppanósan kerül a tányérunkra. Ehhez kínálunk egy kiváló és már-már klasszikus receptet. Elronthatatlan és pillanatok alatt elkészül.

Fotó: shutterstock/Igor Normann

Hozzávalók:
1 csomag spárga
1 csomag szeletelt bacon,
2 evőkanál zsír,
2-3 fürjtojás személyenként,
5 dkg vaj.

Elkészítése:
A tojásokat félkeményre főzzük.
A spárgákat miután levágtuk a fás részét, becsomagoljuk egyesével bacon szeletekbe.
Serpenyőben megforrósítunk vajat és rátesszük a baconba csomagolt spárgákat. Minden oldalát ropogósra sütjük a baconnek. Ez idő alatt a spárgák is megpuhulnak.

Hollandi mártás
hozzávalók (2 személyre):
2 tojás
10 dkg vaj,
1-2 mokkáskanál citromlé,
csipet só,
csipet őrölt fehér bors,
2 evőkanál víz.

Elészítése:
Olvasszuk meg a vajat és tegyük félre.
A tojásokat a vízzel keverjük kézi vagy gépi habverővel habosra.
Tegyük kőz fölé és folyamatos keverés közben csorgassuk hozzá a vajat.
Sózzuk, borsozzuk.
Hozzá adjuk a citromlevet és addig keverjük, amíg krémes állagú lesz.