Konyha

A karanténkonyha sztárja: zöldséges-sajtos túróroló

Salamon Csilla olvasónk küldte az alábbi receptet, amely nem bonyolult, ám annál finomabb ízeket ígér. Érdemes kipróbálni, mert hétköznap is pillanatok alatt elkészíthető.

A zöldséges-sajtos rolót ehetjük önmagában, de kenyérre, zsemlére karikázva is kitűnő csemege. Akár helyettesíthetjük vele a felvágottakat is, remek alternatíva.

Fotó: Salamon Csilla

Hozzávalók:
70 dkg tehéntúró
10 dkg tömlős krémsajt
2 közepes db lila hagyma
10 dkg vaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 közepes db kápia paprika

Elkészítése:
Túrót, krémsajtot és a vajat egy tálba tesszük, ízlés szerint fűszerezzük, és jól összedolgozzuk.
Hagymát és a paprikát apróra vágjuk, és a túróhoz adjuk.
Munkafelületre egy nagy darab fóliát terítünk, és ráhalmozzuk a túrós masszát, és rudat formálunk belőle.
Feltekerjük, fólia két végét megkötjük, hűtőbe tesszük 3 órára vagy akár egy éjszakára, és a fólia eltávolítása után szeleteljük.