×

Konyha

3 tipp, hogy szuperül sikerüljön a grillparti

A grillezés tudománya épp úgy tökéletesíthető, mint a főzés – hadd adjunk néhány jó tanácsot, hogy az idei szezonnyitó grillparti nálatok is remekül sikerüljön!

1. Min sütsz, kis szűcs? – Ha faszén vagy brikett felett grilleznétek, fontos, hogy ne siessétek el a dolgot – akkor kezdjétek el, amikor már a parázs fehéren izzik. De a szín még nem minden, másképp is érdemes tesztelni, hogy jöhetnek-e a már a húsok. Remek módszer lehet a következő: tartsd a tenyered a parázs fölé kb. 10 centivel. Ha 4-5 másodpercnél nem bírod tovább ott tartani, akkor pont jó a hőmérséklet, jöhetnek a húsok!

Fotó: shutterstock/FreeProd33

2. Pácolj, megéri! – Hogy a hússzeletek igazán ízletesek legyenek, pácold be őket: előző este áztasd fokhagymás vagy rozmaringos olívaolajba, vagy mézes-mustáros szószba a kiszemelt szeletkéket, majd fedd be és tedd hűtőbe. A pácnak a másnapi sütésig elég ideje lesz átjárni a húst.

3. Milyen zöldségeket válassz? – Érdemes olyan „kísérőket” választani a sütögetéshez, mint a paprika, a padlizsán, a cukkini vagy a kukorica, de sokak kedvence például a krumpli is. A gyerekek imádják, ha például úgy csomagolod alufóliába a megmosott, négy részre vágott krumplit, hogy hagyma- és szalonnaszeleteket teszel mellé. Felnőtteknek jöhet hozzá csípős paprika is, csak ne keverjétek össze a kicsikével.