×

Konyha

Szendvics erdész módra

Kiváló találmány a szendvics. Gyorsan elkészül, jól csomagolható és meglehetősen laktató. Számtalan változata van, most egy gombás finomságot mutatunk.

A gomba kiváló alapanyag és akár a húst is kiválthatja az étkezésben. A csiperke gombához pedig bármely évszakban hozzá juthatunk és nem is drága mulatság. Érdemes beiktatni az étrendünkbe, mert nagyon egészséges.

A szendvics erdész módra otthon is a kényelmes reggelik étele lehet, de két pirítós közé téve, akár piknikre, akár munkahelyünkre is magunkkal vihetjük.

Fotó: shuttesrstock/Anna Puzatykh

Hozzávalók:
5-6 szelet pirítós kenyér,
1 fej hagyma,
50 dkg csiperke gomba,
1 teáskanál kakukkfű,
2 evőkanál zsír,
só, bors ízlés szerint.

Elkészítése:
A kenyérszeleteket megpirítjuk.
A felkockázott hagymát rádobjuk a felolvasztott zsírra és üvegesre pároljuk.
Rádobjuk a felszeletelt gombákat és fűszerezzük.
Magas hőfokon addig sütjük, amíg a gomba széle megpirul.
Tálaláskor a pirítósra halmozzuk a gombákat és megszórjuk friss kakukkfű levelekkel.