×

Konyha

Gyors és laktató leves hétköznapokra

Bár a leveseket előételként tálalják, azért lehet belőlük laktató főfogás egy kis csavarral. Gondoljunk csak a csülkös bablevesre. Ilyen a húsgombóc leves is, amely ráadásul gyorsan el is készül.

Nem csak ebédre,de akár vacsorára is megállja a helyét ez a leves. Ebédnél érdemes egy palacsintával vagy bármilyen házi süteménnyel kiegészíteni. A családnak biztosan ízleni fog.

Fotó: shutterstock/vkuslandia

Hozzávalók:
0,5 kg darált sertéshús,
1 fej vöröshagyma,
4-5 szem közepes burgonya,
4-5 szál sárgarépa,
3 szál fehérrépa,
1 kisebb zellergumó,
1 közepes fej karalábé,
2 gerezd fokhagyma,
1 tojás,
2 teáskanál majorána,
fél teáskanál tárkony,
2 teáskanál őrölt pirospaprika,
só, bors ízlés szerint.

Elkészítése:
A darált húst össze keverjük a tojással, majoránával, zúzott fokhagymával, sóval, borssal és az őrölt pirospaprikával.
Egy fazékba feltesszük főni a megtisztított és nagyobb darabokra aprított zöldségeket és megsózzuk.
Amikor már félpuhák a zöldségek, kisebb gombócokra gyúrjuk a fűszeres darált húst és bele tesszük a levesbe.
Ízesítjük a levest tárkonnyal és szükség szerint utána sózunk.