×

Konyha

Tűzpiros töltött zöldség

Nincs is annál gusztusosabb látvány, mikor egy étel művészien van elkészítve. A kaliforniai paprika csodás alapanyaga lehet egy ilyen gasztro különlegességnek.

Ebbe a tűzpiros zöldségbe ugyanis nagyon egyszerű bármit beletölteni majd megsütni. A látvány és az ízek pedig egyaránt csodálatosok lesznek.

Fotó: shutterstock/Timolina

Hozzávalók két személyre:
10 dkg rizs,
10 db olajbogyó,
20 dkg csirkemell filé,
20 dkg mozzarella,
2 közepes paradicsom,
2 gerezd fokhagyma,
só ízlés szerint,
bors ízlés szerint,
2 nagyobb kaliforniai paprika.

Elkészítés:
Főzzük meg a rizst, majd hagyjuk kihűlni.
Vágjuk le a paprikák „sapkáját”, vagyis a felső részüket, majd óvatosan magozzuk ki őket.
Vágjuk fel az olívabogyót kis darabokra, aprítsuk fel a fokhagymát és vágjuk fel vékony szeletekre a paradicsomot és a mozzarellát.
Kockázzuk fel a csirkemellet, és pirítsuk meg egy kis olívaolajon. Közben sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Az olívaolajat, mozzarellát, paradicsomot, fokhagymát és a sült csirkemellet keverjük össze a rizzsel.
A rizottóval töltsük meg a paprikákat, tegyük rá a sapkájukat, majd süssük őket 180 fokos sütőben körülbelül 15 percig.