×

Konyha

A pörkölt második élete: magyaros pásztor pite

A legjobb ételek nem csak finomak, de szükség esetén tovább hasznosíthatók. Vagyis egy másik ételt is készíthetünk belőle. Ilyen a pörkölt, amelyet számos módon hasznosíthatunk, akár rakottként.

A pörkölt igen hálás étel. Nem csak azért, mert finom és sokan nagyon szeretjük, de számos más étel hozzávalója lehet. Érdemes tehát legalább dupla adagot főzni és másnap már csak pár perc kell ahhoz, hogy valami teljesen más étel legyen belőle.

Fotó: shutterstock/Oksana Mizina

Hozzávalók:
maradék pörkölt,
3-4 nagy szemű burgonya,
5 dkg vaj,
1 dl tej,
10 dkg sajt,
fél csomag mélyhűtött franciasaláta zöldségkeverék (borsó, kukorica, sárgarépa),
só bors ízlés szerint.

Elkészítése:
Megfőzzük a burgonyákat és a mélyhűtött zöldségeket. Együtt is főzhetjük sós vízben.
Egy tálba tesszük a főtt burgonyát, összetörjük és bele keverjü a vajat, tejet és a sajtot reszelve. Ne legyen túl híg.
A pörköltet apró kockákra vágjuk. Akár le is darálhatjuk késes aprítóban.
Keverjük a pörkölthöz a főtt zöldségeket.
Egy hőálló edény aljára tegyük a burgonya felét, majd tegyük rá a zöldséges pörköltet.
Fedjük be az egészet a maradék burgonyapürével.
180 fokon addig sütjük, amíg megpirul a teteje.